Hvad Står RAM For?

RAM står for Random Access Memory. RAM er et komponent i en computer, der styrer computerens arbejdshukommelse. Det er dermed antallet af RAM, der afgør, hvor hurtigt din computer kan arbejde, når du beder den udføre en opgave.

Helt konkret så er det computerens korttidshukommelse, der er tale om, når man snakker om RAM. Dataen på RAM bliver nemlig visket ud, når computeren slukkes. Læs mere om hvordan RAM bruges og hvor mange RAM du skal have herunder.

Så mange RAM skal du bruge

Hvor mange RAM skal en computer så have? Din computer skal minimum have 4 GB RAM for at kunne klare nytidens krav til en computer. Faktisk vil det i langt de fleste tilfælde være bedst, hvis din computer har minimum 8 GB RAM.

De fleste bærbare computere i den lave prisklasse er i dag født med minimum 8 GB RAM. Du kan dog godt få mindre modeller, så som Chromebook, der kun er født med 4 GB RAM. Årsagen findes her i kravene til antallet af RAM på grund af computerens styresystem.

Mens 8 GB RAM er standarden i de fleste bærbare computere, så er det oftest noget højere i stationære computere. Det skyldes, at disse ofte bruges til mere krævende opgaver - blandt andet også spil.

En stationær computer er i de fleste tilfælde derfor født med minimum 16 GB RAM. Til forskel på de bærbare computere så kan de fleste stationære computere altid opgraderes, idet det er muligt at udskifte de RAM, som den er født med. Du kan derfor nemt komme op og have 64 GB RAM i en stationær computer.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til teksten på netop denne artikel. Her finder du et imponerende sortiment af smartwatch, eller utallige andre gode varer.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg