Hvad Er En Raspberry Pi?

Raspberry Pi er overordnet single-board computere, der er på størrelse med et kreditkort. Går vi lidt mere i dybden med det, så betyder ordet single-board, at når en computer har sådan et kort indeni, så er computeren komplet. Der er ikke andre kort indeni computeren ud over dette single-board.

Dette er udviklet i Storbritannien af Raspberry Pi Foundation, hvor formålet har været at stimulere læringen af grundlæggende datalogi på skolerne. De kom på kortet i 2012, hvor de samarbejdede med IndieCity og Velocix. Her blev det fremlagt som gratis software. De udgiver dog først deres første single-board i 2016.

Jeg synes, det er godt at få introduceret børn og unge mennesker for netop software eller datalogi, fordi det er så aktuelt i verden, som det er i dag. Når man får viden omkring det allerede fra, man er mindre, så kommer det også nemmere til en, når man bliver voksen. 

Det behøves heller ikke være mere kompliceret end et enkelt kort i en computer, så den fungerer og man stille kan blive sat ind i den verden, uden at man skal forholde sig til alt mulig andet.

Jeg kan bare se på mine forældres og bedsteforældres generationer. Hvor de ikke har skulle forholde sig til. Det tror jeg slet ikke, jeg ville kunne overskue, hvis jeg selv var startet fuldstændig fra bunden og havde været vant til andre metoder.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, dette indhold. Hvor du bestiller et stort sortiment med ørestikker. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Image: Pixabay, SteveRaubenstine
Relaterede indlæg