Hvad Gør Et Grafikkort?

Grafikkortet i din computer er det stykke hardware - altså fysiske komponent, der styrer, hvordan billeder og grafik vises på din skærm. Du kan derfor godt sige, at grafikkortet beregner, hvordan billedet skal vises, mens skærmen efterfølgende viser resultatet af den beregning.

Mens din computer har en processor, der kaldes for en CPU, så har et grafikkort en GPU - Graphics Processing Unit. Grafikkortet sættes til bundkortet i computeren, hvilket faktisk er ganske enkelt at gøre - især hvis man har prøvet det før.

Find det bedste grafikkort

Det er ikke lige meget, hvad du skal bruge din computer til, når du vælger grafikkort. Der er nemlig helt andre krav til et grafikkort, hvis du skal bruge det til spil, end hvis du bare skal bruge det til at surfe på nettet, tjekke netbank og Facebook.

Skal du bruge din computer til spil eller krævende grafisk arbejde, så stilles der krav til dit grafikkort.

En tommelfingerregel er, at jo højere tal dit grafikkort har, jo bedre er det. Men hvordan finder du det bedste grafikkort til dig?

Først og fremmest gælder det om at vælge producent af grafikkort. Her er AMD og Nvida ofte de oplagte valg. Derefter skal du vælge, hvor mange RAM og MHz, som dit grafikkort skal have - og ikke mindst hvor mange skærme du skal kunne tilslutte til din computer.

Når du køber et grafikkort, så skal du regne med en pris på minimum 2.500 kr eller mere. Oftest vil prisen være markant højere, hvis din computer skal anvendes til at spille krævende og meget grafiske spil på.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg