Hvad Er RAM?

RAM er et komponent i en computer, som bruges som computerens arbejdshukommelse. RAM bruges her til at gemme de processer, som du anvender oftest. Det gør, at du har hurtigere adgang til det, så din computer hurtigere kan udføre dine arbejdsopgaver.

RAM mister dog sin data, når computeren slukkes. Det betyder, at RAM er korttidshukommelse, som så at sige vaskes ren, når der slukkes. Du har dermed altid samme RAM-kapacitet.

Hvor mange RAM skal jeg bruge?

Hvor mange RAM skal jeg bruge? Det spørger de fleste om, når de skal købe en ny computer. Svaret er sjældent det samme, for det afhænger af, hvilke arbejdsopgaver du skal udføre.

Har du behov for krævende arbejde til f.eks. billed- eller videoredigering, krævende spil eller mange programmer åben på samme tid, så har du et større behov for flere RAM, end en der blot surfer på nettet og tjekker netbank har.

4 GB RAM er som regel den laveste kapacitet, som du kan få en computer med i dag. De fleste har dog mellem otte og 16 GB RAM - især når der er tale om en bærbar computer.

For en stationær computer, især hvis den skal bruges til gaming, så skal du minimum have 16 GB RAM. Du kan altid opgradere med en stationær computer, så du behøver ikke gå i panik her, hvis du skal have flere RAM.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for have støttet muligheden for at udarbejde, sidens tekst. Her kan du eksempelvis købe webkamera, og meget meget andet. Derfor er sidens tekst markeret.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg