Hvad Er GB RAM?

GB RAM er størrelsen på din computers arbejdshukommelse. Hvor mange GB RAM din computer har, bestemmer derfor, hvor hurtigt den kan arbejde, da RAM er computerens korttidshukommelse i forhold til placering og finding af data.

Hvor mange GB RAM du har i din computer bestemmer dermed, hvor hurtigt den kan arbejde for dig, når du beder den udføre opgaver, der kræver arbejdskraft. 

Så mange GB RAM skal du have

Hvor mange GB RAM din computer skal have, kommer an på følgende:

  • Valg af styresystem
  • Det arbejde du skal lave på den
  • Krav til spil og grafik
  • Krav til hastighed i arbejdet

Du kan købe computere som Chromebook, hvor du har helt ned til 4 GB RAM. Som udgangspunkt skal du dog aldrig vælge under 8 GB RAM. 

Mens de fleste bærbare computere er født med 8 GB RAM, så er de fleste stationære computere født med 16 GB RAM. Du kan som regel altid opgradere antallet af GB RAM i din stationære computere, de er født med muligheden derfor. Det samme er bærbare computere ikke. Her er det sjældent muligt at opgradere antallet af RAM.

Vælg altid så mange GB RAM som muligt. De fleste nye computere har dog tilstrækkelige med GB RAM til, at du kan anvende den uden problemer i den periode, hvor garantien gælder.

Ændrer du på din computer - herunder at opgraderer mængden af RAM, vil garantien i langt de fleste tilfælde bortfalde. Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du venter med at opgradere din computers RAM, til garantien på den er udløbet.

Tak for støtten!

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et af Danmarks største online udvalg af elektronik på avXpertens webshop, hvor du eksempelvis kan finde et smart ekstern DVD drev så du kan se dine yndlings DVD film selvom din computer ikke har et DVD drev indbygget. 

Image: Pixabay
Relaterede indlæg