Hvad Er Et Grafikkort?

Et grafikkort er det komponent i din computer, der beregner de billeder, der vises på din skærm eller skærme. Grafikkortet afgør dermed kvaliteten af de billeder, som du får vist på din skærm.

Grafikkortet har sin egen processor, som her kaldes for en GPU - Graphics Processing Unit. Den bruges udelukkende til at lave de beregninger, der er relateret til at vise grafikken.

Sådan finder du det rigtige grafikkort

Dit grafikkort kan både være en separat del, men kan også være indbygget i bundkortet. Hvis den er indbygget i bundkortet, kan det være en kostelig affære, hvis du skal have opgraderet dit grafikkort.

Det er derfor ret anbefalelsesværdigt, at du går efter en computer, hvor grafikkortet ikke er integreret i bundkortet, men hvor den er en separat enhed.

Der findes i dag tre forholdsvis store producenter af grafikkort. De tre er Nvida, Intel og AMD. Du vil opleve, at langt hovedparten af de computere, der sælges i dag, har grafikkort fra en af de tre producenter.

Gode grafikkort er især påkrævet, hvis du skal bruge din computer til grafisk arbejde, eller hvis den er købt med henblik på gaming. Her vil du få en mærkbar dårlig oplevelse med din computer, hvis du har valgt for lille og for billig et grafikkort. Pris og kvalitet hænger nemlig meget sammen, når det gælder grafikkort.

Se derfor altid på antallet af RAM for dit grafikkort, samt hvilke tilslutningsmuligheder du har med grafikkortet. Det er ikke lige meget, om du kan tilslutte en DisplayPort, et HDMI-stik eller DVI-stik til din computer.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg