Hvad Er Et Bundkort?

Hvis du har en computer, så har du pr. automatik også et bundkort. Alle computere er udstyret med et bundkort i en eller anden form, men langt fra alle er klar over, hvad et bundkort egentlig er. Det spørgsmål besvarer vi i denne artikel. 

Hvad er et bundkort? Et bundkortet er en printplade, der indeholder alle dele af din computer. Det er dermed også bundkortet, der definerer rammerne for, hvor meget man kan udvide din computer. Et bundkort indeholder både processor, ram, udvidelsessokler, grafikkort, netkort, lydkort og harddisk. Bundkortets funktion er at skabe forbindelse mellem sokler, ram og processor. 

Bundkortet giver altså din processor, også kaldet CPU, adgang til både eksterne og interne enheder. Det er også i bundkortet man finder USB-forbindelser, kobling til harddiske, DVD-drev, indstikskort, grafikkort og netkort. 

Et bundkort skal opfylde de behov og ønsker, du måtte have til din computer. Der er stor forskel på, hvor meget et bundkort kan, hvilket som oftest afspejles i prisen. 

Man kan også få bundkort, der er særligt velegnede til folk, der spiller videospil på professionelt plan. Denne slags bundkort er langt hurtigere til at registrere klik, hvilket er en kæmpe fordel, når man spiller på professionelt plan og skal optimere sin præstation.

Image: Lisa Fotios, Pexels
Relaterede indlæg