Hvad Betyder RAM?

RAM betyder Random Access Memory. RAM er computerens hukommelse i forhold til det arbejde, som den skal udføre. Jo flere RAM computeren har, jo hurtigere kan den udføre sit arbejde, da dens hukommelse mellem processerne styrkes.

Hvis du betragter RAM som computerens hjerne og korttidshukommelse, så giver det måske bedre mening, når man betragter betydningen for antallet af RAM og arbejdshastigheden på computeren.

RAM er ikke bare RAM

Der findes i dag en lang række forskellige former for RAM. Det gør også, at der kan være forskel på hastigheden af de forskellige typer RAM.

  • RAM = Random Access Memory
  • DRAM = Dynamic Random Access Memory
  • DDR RAM = Double Data Rate Random Access Memory
  • SDRAM = Synchronous Dynamic Random Access Memory
  • DDR SDRAM = Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory

Når du skal finde ud af hvilken type RAM, som du skal vælge, så er det vigtigt, at du ser på dit behov for hastighed og kapacitet. Udover prisen er det her, at du ser forskellen på de forskellige former for RAM.

Hvis du er i tvivl, og mindre besparelser ikke spiller det store for dig, så vælg altid den højeste hastighed i forhold til RAM. Hellere have for høj kapacitet og ikke bruge den, fremfor at have for lav kapacitet og have et behov for mere.

Seneste DDR RAM-standard er DDR4. DDR5 RAM forventes dog at blive den nye standard indenfor en overskuelig fremtid, så vælg ikke lavere end DDR4 RAM, hvis du vælger DDR RAM til din computer.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens enorme webshop, hvor du også kan finde tilbehør til elektronik som fx en gaming stol eller måske en smartphone holder til bilen.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg